BOSANCI I HERCEGOVCI U SVIJETU- Bosanac ‘Gerald’ vozač godine u konkurenciji 200.000 kandidata u Ujedinjenom Kraljevstvu

Da je bosanskohercegovačka dijaspora u svijetu prepoznata kao uspješna u svim oblastima života, potvrđuje i najsvježiji primjer iz Velike Britanije. Vozač kamiona Bosanac Dževad Grozdanić, poznatiji kao “Gerald”, koji živi u Borehamwoodu kod Londona proglašen je za vozača godine u kategoriji srednjih relacija, u konkurenciji 200.000 kandidata.

Vrijednu nagradu vozač u kompaniji ‘Yodell’ dobio je u okviru takmičenja “The Microlise Driver of the Year award”. U obrazloženju nagrade navodi se da je Dževad Grozdanić poznat kolegama po tome što uvijek ide dalje od potrebnih milja i za tu posvećenost poslu nagrađen je tom prestižnom nagradom, prenosi Borehamwood Times.

Priča Dževada Grozdanića je tipična izbjeglička. Prošao je strahote srpskih logora u Bosanskoj Krajini. Po dolasku u Veliku Britaniju suočio se s novom sredinom, slabim poznavanjem engleskog jezika i prilagođavanjem životu u nepoznatoj sredini. Ipak sve te početničke prepreke uspješno je prevazišao i već 1997. godine položio za profesionalnog vozača.
Grozdanić je sretan zbog nagrade. Kaže da je prvo bio iznenađen što je nominiran, još više da je među 200.000 kandidata dobio tu nagradu.
“Zahvalan sam kompaniji ‘Yodelle Transport’ što je prepoznala moj rad i što me nominirala za tu nagradu. Naša saradnja će se nastaviti, sigurno ćemo zajedno postići još više”, kazao je.

To potvrđuju i riječi Andy Yemma, šefa flote & transport u Yodelleu.
“Oduševljeni smo što je Geraldov naporan rad i posvećenost poslu prepoznata prestižnom nagradom. On daje veliki doprinos Yodelleovoj ekipi. Nikad ne radi za slavu i priznanje, samo redovni posao obavlja više nego dobro. Radujemo se nastavku saradnje s Geraldom”, kazao je.
Inače, shodno pravilniku o dodjeljivanju te nagrade, pobjednik je odlučen putem analize podataka, procjenom izvještaja poslodavaca te ocjenom Nezavisnog odbora – navodi se u informaciji Bhdinfodeska iz Birminghama.
Izvor:klix