CAREERCAST – Prvi podcast posvećen razvoju karijere mladih

CareerCast je prvi podcast u Bosni i Hercegovini koji objedinjuje najnovije informacije o karijernim prilikama za mlade ljude, kroz razgovore sa profesionalcima iz različitih oblasti. Gosti na podcastu su stručnjaci iz realnog sektora, psiholozi, preduzetnici, profesori i studenti koji svojim primjerom mladim ljudima donose vrijedne savjete koji će im poslužiti kao korisni poslovni putokazi u budućnosti.

Na CareerCastu čućete različite korisne priče – savjete za izbor karijere, pozitivne priče o karijernoj prekvalifikaciji, mogućnosti odlaska na studentsku stručnu i univerzitetsku razmjenu u inostranstvo, iskustva preduzetnika u poslovanju uslovima krize i mnoge druge informacije koje vam mogu pomoći pri budućem zaposlenju.
Projekat traje od januara do juna 2021. godine. Kreatori ističu da im je cilj da CareerCast postane platforma koja će i nakon završetka projekta kontinuirano informisati mlade ljude iz BiH i regiona o najnovijim trendovima na tržištu rada.
Epizode možete poslušati na Youtube i Spotify platformama, a podcast možete podržati putem Instagrama i Facebooka.
Projekat je podržan od strane BOLD inicijative Američke ambasade u BiH i realizovan je u partnerstvu sa Centrom za razvoj karijere. Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.
Youtube, Spotify, Instagram ,Facebook
(cerk.info)