Čedo Jovanović će biti kandidat DF-a za Bošnjačkog člana Predsjedništva #odgovornost

Pale su sve maske Čede Jovanovića kada je u pitanju njegov odnos prema BiH. Započeo je kao savjetnik u kabinetu Željka Komšića, a sada upravo DF želi da izvrši posljednji dio plana koji već dugo realizuju.

Čedo Jovanović ima ogromne simpatije u našem društvu, i mislim da je jedan od najrespektiranijih političara ovdje u BiH, barem kada je u pitanju Bošnjački korpusi i probosanske snage. Njegov odnos, stav i riječi koje upućuje našoj zemlji, su bile zapravo razlog da ga pozovem da bude moj savjetnik u kabinetu člana Predsjedništva. Obzirom da se ponovo bliže izbori, želimo lansirati posljednji dio plana koji imamo već neko vrijeme”, kaže predsjednik DF-a Željko Komšić.
Čedomir Jovanić će morati ponovo izvaditi lične papire, kako bi mogao promijeniti nacionalnost zbog narednog zadatka koji Komšić ima za njega.
Jučer smo sve fino precizirali i finalizirali. Čedo će se izjasniti kao Bošnjak, kako bi se mogao kandidirati za člana Predsjedništva BiH. Znamo da nema šanse kada bi se kandidovao kao Srbin, zato smo odlučili da mu promijenimo nacionalnost. Ja naravno ponovo biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, tako da mogu slobodno naglasiti da će DF od narednih izbora imati svoja dva čovjeka u Predsjedništvu BiH. Mislim da će to bili velika pobjeda ali i pomak u našem društvu, jer se takav fenomen do sada nikada nije desio u BiH”, dodaje Željko Komšić.
Iako to nije nužna praksa, Jovanović već razmišlja o opciji koje bi muslimansko ime mogao uzeti, obzirom da želi da bude Bošnjak do kraja na narednim izborima.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.