Delta soj koronavirusa broji više članova u BiH nego DF #odgovornost

Dugoočekivani delta soj koronavirusa, stigao je u našu zemlju. Iako do sada imamo potvrdu da su već tri osobe zaražene, već je prestigao pojedine političke partije po broju članova.

Novi soj koronavirusa još uvijek nije toliko rasprostranjen po BiH, ali je sigurno u boljoj poziciji nego Demokratska fronta Željka Komšića. Prema statistikama koje imamo, delta soj virusa je detektovan kod tri osobe, dok Demokratska fronta faktički broji dva člana. Dobro, ima ona mnogo više članova ali oni realno nemaju nikakvu funkciju sem dekorativnog elementa. Tako da možemo konstatovati da je trenutno delta soj jači od Demokratske fronte”, kaže Almir Statistika, politički analitičar za praćenje tempa razvoja stranaka u BiH.
Demokratska fronta je prema statistikama prilikom formiranja, imala ogroman potencijal i zadobila veliko povjerenje građana. Danas, njeni kadrovi su bazirani na nivou statističke greške.
Realno, u Demokratskoj fronti su bitni jedino Željko Komšić i gospođa koja je zadužena za finansije, čije ime realno ni ne znamo ali eto vrti oko para pa je bitna karika. Ovo sve ostalo je topovsko meso, sredstvo i alat da Komšić dobije još jedan mandat na narednim izborima. I razumljivo je da neko poput Komšića osnuje stranku za sebe, ali nisu nam jasni pojedinci koji ulaze u tu stranku i njihova očekivanja šta mogu dobiti od nje”, dodaje Statistika.
Obzirom da epidemiolozi poznaju dinamiku širenja koronavirusa, upitno je hoće li Demokratska fronta s ovakvim kadrovskim politikama ikada ponovo prestići delta soj po pitanju ljudstva i popularnosti.
Tekst je satiričnog kraktera. Preuzeto sa šatro.info.