Čović: “Plasman Veleža u Europu je dokaz majorizacije hrvatskih klubova u BiH” #odgovornost

Fudbalski klub Velež iz Mostara, napravio je historijski uspjeh, plasirajući se u Europu. Slavlje je ponovo bilo u samo jednom dijelu Mostara, dok iz drugog šalju poruke kako je ovaj plasman nastavak dugogodišnjeg plana majorizacije Hrvata.

“Ovo je samo dokaz kako se Hrvati tretiraju u Bosni i Hercegovini. Nije slučajnost da se pored toliko klubova plasira Velež. Oni su to sve jako dobro osmislili. Što se nije plasiralo Sarajevo, ili Željo… Dobro realno Željo nema nikakve šanse ove sezone, ali eto Sarajevo zašto nije? Oni su to fantastično sve postavili iza kulisa, kako bi nama namjerno vadili frču i ponovo dokazali svoju dominaciju. Samo šta rade je majorizacija Hrvata, to im je jedini interes i misija, a nisu ni svjesni da to prouzrokuje ogroman revolt našeg naroda”, kaže predsjednik HDZ-a Dragan Čović.
Čović naglašava da je plasman Veleža, ugrozio plasman nekog kluba s hrvatskim prefiksom iz Bosne i Hercegovine.
“Zašto Zrinjski nije prošao u dalji plasman? Zašto Široki Brijeg nije prošao dalje? Očigledno zato što imaju šahovnicu na svom grbu, a to Bošnjacima smeta kao trn u oku. Nikada Hrvati neće ostvariti svoju ravnopravnost u ovoj zemlji u ovakvom uređenju. Jedine dvije solucije su ili treći entitet ili da mi idemo iz Bosne i Hercegovine i pripojimo se Hrvatskoj. Ja drugo rješenje zaista ne vidim”, dodaje Čović.
Prvi čovjek HDZ-a je uputio apel Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, da se ubuduće napravi rotacija prvaka, pa da svaka godine ide klub jednog naroda na prvenstvo kako bi bilo ravnopravno.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.