Dan Evropskog Parlamenta Mladih Tuzla

Evropski Parlament Mladih u Bosni i Hercegovini jeste jedinstven edukativni program koji spaja mlade ljude iz cijele Evrope, kako bi im pružio mogućnost da diskutuju i na kritičan način pristupe rješavanju problema s kojim se društva susreću na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou. Rad učesnika se zasniva na simuliranju rada Evropskog Parlamenta, gdje učesnici događaja kreiraju rezolucije unutar odbora, o kojima se zatim raspravlja na Generalnoj skupštini kroz moderiranu debatu.

Našu mrežu u potpunosti vode mladi ljudi – za mlade. Svojim učešćem u Evropskom Parlamentu Mladih, mladi stiču vrijedno znanje o političkim, ekonomskim, društvenim i ekološkim izazovima Evrope, te kreiraju izvanredna prijateljstva sa onima koji dijele slična interesovanja. Nudeći svima prostor da se uključe u diskusije i podijele svoje stavove, Evropski Parlament Mladih se uspostavio kao efikasna platforma za građansko obrazovanje te interkulturalni dijalog. 

Dan Evropskog Parlamenta Mladih Tuzla, koji će se održati 22.07. u Tuzli, planira okupiti ukupno 50 učesnika, srednjoškolaca koji su zainteresovani za debatiranje i rješavanje problema u zajednici, kako iz Tuzle tako i iz ostatka Bosne i Hercegovine. Naš cilj je da ih upoznamo sa radom Evropskog Parlamenta Mladih, te im pružimo priliku da postanu naši članovi i time njeguju svoje interesovanje za evropske poslove, javni nastup i diplomatiju.

 

Prijavnicu za delegate za Dan Evropskog Parlamenta Mladih možete pronaći na https://forms.gle/qEwak5nY4EPcYZ3b7 .

 

Više o Evropskom Parlamentu Mladih u Bosni i Hercegovini možete pronaći na https://eyp.ba .

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“