Danas počinje 26. izdanje Sarajevo Film Festivala: Praznik filma otvara “Koncentriši se, baba”

S obzirom na pandemiju koronavirusa, 26. Sarajevo Film Festival ove godine možete pratiti putem online platforme ondemand.sff.ba.
Poster 26. Sarajevo Film Festivala | Sarajevo Film Festival
Sarajevo Film Festival ovom platformom filmskim autorima pruža mjesto gdje mogu prikazati svoja ostvarenja, a festivalskoj publici omogućava uvid u najbolje od regionalne i svjetske produkcije.
Prijavom na ondemand.sff.ba imate priliku gledati najnovije filmove iz domaće, regionalne i svjetske produkcije na svom uređaju. Zahvaljujući festivalskoj online platformi, publika ima priliku doživjeti posebno filmsko iskustvo u društvu i na lokaciji koju sami izaberu.
Prije nego što se zvanično otvori festival koji ljubitelji filma širom svijeta željno iščekuju, publiku će pozdraviti direktor SFF-a Mirsad Purivatra, dok će ovogodišnja voditeljica ceremonije biti glumica Belma Salkunić.
Osim filma “Koncentriši se, baba”, u Open Air programu su još dvije svjetske premijere i to “Provincijalni Wisconsin” američkog reditelja Nielsa Muellera te film “Sjetit ćeš me se” Kanađanina Erica Tessiera. U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva nalazi se 49 filmova.
Podsjetimo, publika festivala moći će pogledati i brojne prateće sadržaje, među kojima su i Masterclass razgovori s pet renomiranih filmskih stvaralaca, ovogodišnjim dobitnicima Počasnog Srca Sarajeva Madsom Mikkelsenom i Michelom Francom, Michelom Hazanaviciusom, Bérénice Bejo i Rithyjem Panhom.

  1. Sarajevo Film Festival održava se do 21. augusta.

(klix.ba)

Posljednji postovi