David Pajić: OC “Zdravo da ste” – DIGITALNA AKADEMIJA

CAT Bosna i Hercegovina svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudila je mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama.

Stoga u želji da svoje znanje prenesemo i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu drugu Digitalnu akademiju za menadžere društvenih mreža!

Predstavite sebe i svoju organizaciju?
Zovem se David Pajić i iz Banja Luke sam. Bavim se fotografijom, ekstremnim sportovima i sportovima u prirodi. Član sam Omladinskog centra Zdravo da ste 4 godine kao volonter i spoljni saradnik. Organizacija je aktivna još od 1996. godine. Pomaže ljudima u nevolji i onima kojima je potrebna podrška u razvoju, podržava razvoj djece, mladih i odraslih putem grupnih i razvojnih aktivnosti koje realizuje na teritoriji Bosne i Hercegovine.
“Vjerujemo da ćemo podržavajući razvoj grupe pomoći i razvoj pojedinaca i doprinijeti razvoju zajednice”.
Dio si druge CAT Digitalne Akademije, koja su tvoja očekivanja?
Od druge CAT Digitalne Akademije sam očekivao da naučim nešto novo o društvenim mrežama i alatkama koje one nude, o online aktivizmu i prije svega da upoznam nove ljude. Najbolje od svega je što su moja očekivanja ispunjena i veoma sam zadovoljan radom CAT ekipe.
Online aktivizam, šta smatraš da su njegove prednosti i da li postoje mane?
Prednost online aktivizma  je definitivno mogućnost stupanja u neki vid kontakta sa velikim brojem ljudi koji dijele ista ili slična mišljenja, a najveći problem je zloupotreba podataka i sadržaja koji se koriste.
Koja je tvoja poruka mladima u Bosni i Hercegovini?
Mladima u Bosni i Hercegovini želim poručiti da ovde još uvijek ima nešto dobro i da ako se potrudimo, zajedno možemo promijeniti situaciju.