Nikolina Garača: Genesis Project – DIGITALNA AKADEMIJA

CAT Bosna i Hercegovina svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudila je mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama.

Stoga u želji da svoje znanje prenesemo i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu drugu Digitalnu akademiju za menadžere društvenih mreža!
Predstavite sebe i svoju organizaciju?
Moje ime je Nikolina i radim u timu Humanitarne organizacije Genesis Project iz Banjaluke od 2020. godine. Genesis Project osnovan je prije više od 20 godina i preko svojih profesionalaca i opredjeljenih pojedinaca pomaže djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine u ostvarivanju prava na slobodan i pravilan psihofizički razvoj bez obzira na vjersku, etničku i rasnu pripadnost uvažavajući sve njihove individualne razlike i potencijale.
Dio si druge CAT Digitalne Akademije, koja su tvoja očekivanja?
Očekujem da ću znanja i vještine stečene na CAT Digitalnoj Akademiji moći da koristim u svom radu u budućnosti. Smartam da je outreach ključan dio implementaciji i promociji projekata za mlade te u njemu vidim priliku za primjenu stečenog na Adakemiji.
Online aktivizam, šta smatraš da su njegove prednosti i da li postoje mane?
Online aktivizam može uticati na svijest ljudi i pokrenuti razgovore o važnim temama. Međutim, on sam ne može dovesti do sistemskih rješenja i suštinskih promijena te mu je zato neophodna pratnja u vidu drugih zagovaračkih aktivnosti na terenu i u dijalogu sa predstavnicima vlasti.
Koja je tvoja poruka mladima u Bosni i Hercegovini?
Budi i ti zmaj, zaprati @a.jesi.zmaj i pridruži se ekipi koja putuje spolja i iznutra, koja stalno nešto istražuje i promoviše zdrav život i uživanje u pravim vrijednostima!