Emana-Hanan Pinjić: SCN – DIGITALNA AKADEMIJA

CAT Bosna i Hercegovina svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudila je mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama.

Stoga u želji da svoje znanje prenesemo i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu drugu Digitalnu akademiju za menadžere društvenih mreža!
Predstavite sebe i svoju organizaciju?
Moje ime je Emana-Hanan i dolazim iz Maglaja! Imam 17 godina i ove godine sam završila treći razred Srednje medicinske škole u Tuzli. Član sam nekoliko nevladinih organizacija i bavim se aktivizmom već duži niz godina.
Dio si druge CAT Digitalne Akademije, koja su tvoja očekivanja?
Moje prvo očekivanje uvijek i zauvijek bi bila nova poznanstva! Prijateljstva su nešto neizmjerno i dio svakog od nas, a naravno odmah iza toga stoje nova iskustva i znanja jer učimo jedni sa drugima i jedni od drugih.
Online aktivizam, šta smatraš da su njegove prednosti i da li postoje mane?
Ležiš u krevetu, ne izlaziš iz svoje komfort zone, raščupane kose i aktivan si u isto vrijeme-to je definitivno prednost. A mana jeste svakako nedostatak tog uživo viđenja i obraćanja, upoznavanja i ona dobro poznata euforija kao i izlaz iz našeg standardnog života i rutine.
Koja je tvoja poruka mladima u Bosni i Hercegovini?
Svakog čeka njegova sreća. To je ono ako ti je suđeno-bit će tvoje. Trudom i konstantnim radom na sebi se može dosta toga postići zato vjerujte u sebe i budite pozitivni! Ako nemate povjerenja u sebe i svoje mogućnosti i kompetencije slabo da će drugi vjerovati u vas. Vi kreirate svoju budućnost, znači i budućnost cijele države.