DIVLJI ZAPAD U BiH Tiho sa prijateljima napravio kaubojsku kantinu u srcu Hercegovine

“Ovo je oduvijek bio moj san a sada ga živim punim plućima.”

Tiho Sušac sa svojim prijateljima izgradio je kaubojsku kantinu prvu takve vrste ne samo u BiH, nego i šire.

Ova kantina nalazi se u srcu Hercegovine uz rijeku Trebižat, nazvavši je Alamo.

Uz kaubojsku odjeću, tekilu i trofejno oružje iz toga vremena uživaju u Divljem Zapadu uz rijeku Trebižat koja je donedavno bila toliko čista da se mogla piti. Ovim potezom željeli su oživjeti svoje djetinjstvo kada su se igrali kauboja i indijanaca, čitali Vestern romane i gledali kaubojske filmove, piše flash.ba.

Oni ne nose mobitele, ne šalju mejlove, ne surfaju internetom, nego razgovaraju i ručaju u pravom ambijentu kaubojske kantine. Oni jednostavno žive svoj san.

– Radio sam na željeznici godinama i dobio otkaz. Vodio sam sindikat u poduzeću i naravno nisam bio miljenik vladajuće elite. Borio sam se za radnička prava i evo gdje sam završio. Ali ne žalim. Ovo je oduvijek bio moj san a sada ga živim punim plućima – rekao je Sušac.

Dodao je da je uz pomoć prijatelja sagradio prvu kaubojsku kantinu ne samo u BiH nego u cijelom regionu.

– Postala je mjesto okupljanja svih koji žele barem na trenutak doživjeti duh Divljeg Zapada. Imamo u blizini i rijeku Trebižat na kojoj sam odrastao, indijansku kolibu, životinje, jednom rječju sve što treba jednom ranču. Ovoga sam nazvao Gaucho po argentisnkim goničima krava – govori Tiho Sušac dok loži vatru pod kotlić u kojem se kuha vestern grah.

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“