Mačkograd u Tuzli-sva zabava na jednom mjestu

18.12.2022.godine na Sonom trgu sa Caffe bar Sloboda, organizujemo zabavu za sve.

Nedjelja je dan za porodicu, a Omladinski resursni centar Tuzla vas poziva da svoju porodicu dovedete u „Mačkograd“ jer za vaše mališane pripremamo dobru zabavu i priliku da iskažu svoje sposobnosti i vještine.

Za djecu se spremaju društvene igre i aktivnosti, a čekaju ih i nagrade.

Osim vaših mališana, imat ćete priliku usrećiti i drugu djecu jer sa Novogodišnjim praznicima stiže nam i vrijeme darivanja.

Naš „Mačkograd“ poklon je mladih ORC Tuzla svim građanima i građankama, a vaš poklon neka budu igračke koje biste u dogovoru sa vašim djetetom donirali. Na ulazu u Zimsku baštu čekat će vas kontejneri za prikupljanje igračaka i slatkiša sa kojima ćemo učiniti dobro djelo te ih do Nove godine donirati mališanima iz socijalno ugroženih porodica.

Mađioničar Amir Havić zadužen je da svojim mađioničarskim talentom oduševljava vaše mališane a šmikeri za djecu iz Kiki Klauna tu su da vaša djeca izgledaju baš onako kako ona žele. Za dobru atmosferu u „Mačkogradu“ pobrnut će se Shadow Kid i Yube iz FmJam-a, a nedaleko od zabave kuhat će se veliki lonac tople čokolade koja će biti besplatna za sve posjetioce našeg Festivala.

Ove godine pripremili smo nešto posebno, jer vitezovi Kralja Tvrtka iz Udruženja Russag izložit će svoja oružja i oruđa Srednjovijekovne Bosne, ali i dati vam priliku da se uključite u njihove aktivnosti kao što su mačevanje i streljičarstvo a vaši mališani imat će priliku da se zavrte na srednjovijekovnoj vrteški.

Vaše je samo da nam se pridružite na Sonom trgu u bašti Caffe bara Sloboda 18. decembra u nedjelju od 11:00 h do 15:00 h, jer dobra zabava je zagarantovana.

Posebnu zahvalu za organizaciju mačkograda dugujemo hotelu “Miris dunja.”

Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.