Đorđe Vukićević – Vatrogasac koji je pronašao Ronaldovu traku, te odlučio da je donira za malog Gavrila.

Kapetansku vrpcu Portugala, koju je Cristiano Ronaldo bijesno bacio na zemlju nakon kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u fudbalu protiv Srbije tokom vikenda, podigao je Đorđe Vukićević, dežurni vatrogasac.
Plavu traku s bijelim slovom C, Vukićević je sa kolegama iz beogradske vatrogasne brigade potom stavio na dobrotvornu aukciju kako bi prikupio novac za liječenje šestomjesečnog Gavrila Đurđevića iz Srbije, koji pati od spinalne mišićne atrofije.
Слика може припадати 1 особа и стоји
U subotu je 36-godišnji Ronaldo, koji igra svoj klupski fudbal za talijanskog prvaka Juventus, izletio s terena i bacio kapitensku traku kada mu je uskraćen pogodak u nadoknadi vremena pri remiju 2: 2 u Srbiji.
“Ronaldo je bio uznemiren (i kada) je bacio traku, pala je tik do mene”, rekao je Vukićević za Reuters u četvrtak (1. aprila).
Mnogi Srbi pribegavaju prikupljanju sredstava i humanitarnim aukcijama kako bi prikupili novac za lečenje u inostranstvu kada ne mogu dobiti adekvatan tretman kod kuće.
Vukićević je rekao da je spreman prodati sve suvenire koje je mogao prikupiti od igrača kako bi pomogao Gavrilovim roditeljima da prikupe 2,5 miliona eura (4 miliona američkih dolara) za njegovo liječenje, ali da je traka oko ruke bila rezultat.
“Cijela se posada složila da će ovo (traka za ruku) ići za malog Gavrila”, rekao je.
Serbian firefighter sells Christiano Ronaldo's armband to help a sick boy
U selu Čumić, nadomak grada Kragujevca u centralnoj Srbiji, Gavrilova majka Nevena rekla je da je porodica do sada primila donacije od oko 500.000 evra. Dodala je da bi prihod od Ronaldove trake bio značajan doprinos.
“Nismo mogli vjerovati da će neki ljudi koji nas ni ne poznaju … uzeti traku oko ruke, dati je na aukciju i pomoći našem djetetu,” rekla je.
Traka je danas prodata za 7,5 miliona dinara.
(channelnewsasia.com)