Dodik doveo Lavrova u Predsjedništvo, da ne bi trošio grijanje u Istočnom Sarajevu #SJAŠITE

Milorad Dodik se danas sastao s Lavrovom drugi dan zaredom, otkako je stigao u posjetu našoj zemlji. Nakon prijema u Banjaluci, Dodik je odlučio napraviti sastanak naredni dan u zgradi Predsjedništva BiH.
Russian FM Lavrov, Republika Srpska President Dodik Hold Joint Press  Conference - Sputnik International
“Lažu Komšić i Džaferović da su odbili prisustvovati sastanku. Njih dvojicu niko nije ni pozvao! Ta dva diletanta samo bacaju laži okolo i prave se nešto važni, a ustvari si totalno nebitni faktori u ovom društvu. Ja sam pozvao Lavrova u dvodnevnu posjetu kako bi porazgovarali o našim zajedničkim interesima, a to je saradnja Rusije i Republike Srpske. Federacije veze nema s ovim”, kaže Dodik.
Drugi dan sastanka je održan u zgradi Predsjedništva BiH, jer Dodik ima puno pravo na korištenje tog objekta za vrijeme mandata.
“Ako već hoće da glume da živimo u zajedničkoj zemlji, onda ćemo biti ravnopravni u svakom pogledu. Ja sam bez problema mogao oba sastanka napraviti u Republici Srpskoj, tj. prvi dan u Banjaluci, a drugi u Istočnom Sarajevu, gdje imam istureno predsjedničko odjeljenje, ali neću. Neka oni jedan dan plaćaju grijanje. Ne može sve biti o našem trošku. Ako već gradimo zajednicu dva entiteta i tri naroda, onda ćemo sve račune plaćati ravnopravno”, dodao je Dodik.
Dodik i Lavrov su uglavnom o državnom trošku razgovarali o interesima koji su protiv ove države, i kako bi u budućnosti mogli ostaviti BiH u stanju u kojem jeste.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.