Dodik ponudio Trumpu svoj profil na Facebooku #SJAŠITE

Nakon što je trajno banovan s gotovo svih društvenih mreža, Donald Trump je ostao odsječen od komunikacije s virtuelnim svijetom. Da se pravi prijatelji poznaju u nevolji, najbolje pokazuje primjer Milorada Dodika, koji je odlučio pokloniti svoj profil Donald Trumpu.
Jutarnji list - Dodik podupire Trumpa iako ga je ostavio na američkoj  'crnoj listi'
“Tokom protekle četiri godine, nas dvojica smo imali mnoštvo nesuglasica koji su čak doveli i do međunarodnih skandala. Sjetite se samo sankcija koje mi je uveo, zatim sramote i bruke Željke Cvijanović koja je na inauguraciji bila ispred, a ne unutar Bijele kuće, te more ostalih sitnih gafova koji su se dešavali. Ali sve to je nebitno kada dođu loši dana, možemo se mi svađati kada je sve uredu, ali sada moramo pomoći jedan drugom”, rekao je Dodik.
Dodik je svom PR sektoru naredio da danas do kraja dana promijene naziv, profilnu sliku i izbrišu dosadašnji sadržaj, i da na kraju Trumpovom timu pošalju username i password.
“On i ja smo jako slični, iako branimo dva različita svijeta i sistema. Ali on je nacionalista, patriota i separatista, baš poput mene. Mi smo faktički na istoj strani barikade, bez obzira na to što sam ja više naklonjen Rusiji, a ne Americi. Mi, kabadahije, medijske siledžije i šovinisti, moramo se držati zajedno, jer vidite kakva je navala i ofanziva liberala i demokrata krenula širom svijeta”, dodao je Dodik.
Pored Facebook profila, Dodik je odvojio i 10.000 Eura, kako bi Trump mogao sponzorisati svoje postove, s obzirom na to da će sada morati vršiti ofanzivu putem društvenih mreža.
Tekst je satričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.