Dragan Čović proglasio Jonquel Jones nelegitimnom predstavnicom BiH #odgovornost

Iako je većina građana Bosne i Hercegovine masovno podržala naše košarkašice historijskim plasmanom na Eurobasketu, jedan dio naše javnosti je osuo paljbu kritika zbog njihove igre. Najglasniji među negatorima pobjede je bio i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, koji je još jednom naglasio kako je ovaj pobjeda usmjerena protiv Hrvata u BiH.

“Bahatost lidera Bošnjaka u BiH prema Hrvatima je nešto što vidimo već preko 20 vgodina, ali sada su se toliko uobrazili da su udarili na Hrvate u Hrvatskoj. Ono što smo vidjeli jučer na Eurobasketu je samo dokaz svega onoga što govorim godinama, suživota u ovakvoj BiH nema! Potrebno je pod hitno formirati treći entitet, odvojiti sve segmente života pa ako treba i reprezentacije u sportu”, ističe Dragan Čović.
Podsjetimo da je naša reprezentacija u osmini finala savladala selekciju Hrvatske, što je Čoviću posebno zasmetalo.
“Eto nisu mogli uzeti Sloveniju, a onako se iživljavali nad reprezentacijom Hrvatske u zadnjoj četvrtini, nema apsolutno nikakve zdrave logike. Jonquel Jones nije legitimna predstavnica BiH, jer njenog naroda nema u Ustavu naše zemlje, i samim tim pobjede reprezentacije BiH nisu legitimate. Činjenica je da ima Hrvatica u prvom timu, ali eto zašto mora jedna Jones biti najbolja, što nije neka Hrvatica?! Pa ne može ni biti kada se ovdje radi na sistematskom uništavanju Hrvata na svim poljima”, dodao je Čović.
Dragan Čović traži da se na poziciju kapitenke dovede neka Hrvatica iz reprezentacije, ili će on opet uputiti žalbu zvaničnom Briselu zbog degradiranja svog naroda u BiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi