Dragan Čović Ujedinjenim Arapskim Emiratima poslao turističku brošuru Hrvatske #odgovornost

Nakon što je Vijeće ministara donijelo odluku da je građanima Ujedinjenih Arapskih Emirata potrebna viza za ulazak u našu zemlju, glavni protagonista ove sage danas lansirao posljednju fazu svog brilijantnog plana.

“Nema potrebe da ponovo naglašavam koliko ne volim Bosnu i Hercegovinu, a da svu svoju ljubav kanališem na Hrvatsku. HDZ je taj koji je zaslužan za izglasavanje odluke da se Arapima ukine bezvizni režim i to je zapravo uvertira u slabljenje turističkog potencijala Bosne i Hercegovine. Danas sam tim istim Arapima poslao ponudu gdje da ove godine odu na more”, kaže predsjednik HDZ-a Dragan Čović.
Iako Hrvatska ne krije svoj animozitet prema arapskim turistima, potrebno je na sve načine vratiti turizam na noge i izvući ovogodišnju sezonu.
“Nemamo visoko mišljenje o turistima koji dolaze iz muslimanskog dijela svijeta, ali na slučaju BiH se godinama pokazalo da itekako Arapi ostavljaju velike količine novca prilikom posjete. Zato sam i uveo vizni režim za njih i odlučio da im pošaljem ove brošure da godišnji odmor provedu u Hrvatskoj. Nije lako, znam šta mislite, valja ih gledati na plažama širom Jadrana, ali Hrvati moraju da prihvate ovaj prijedlog kako bi upumpali dovoljno novca u budžet koji nisu uspjeli ostvariti od prošlogodišnje sezone”, dodaje Čović.
Kako bi kompenzirali svoju duševnu bol zbog toga što će gledati Arape po plažama, Hrvatska će podići cijene za simboličnih 300%.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.