Draško Stanivuković predstavio model reforme banjalučkog ćevapa #SJAŠITE

Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivukoć predstavio je dansa model reforme banjalučkog ćevapa. Dugogodišnje nepravilnosti u funkcionisanju grada Banjaluka i izostanak potrebnih reformi za bolju budućnost natjerao je Draška Stanivukovića, kaže, da u potpunosti promijeni pristup upravljanja gradom na Vrbasu.
Slikovni rezultat za draško stanivukovic
“Već godiama u Banjaluci ništa ne funkcioniše kako treba. Ni prema domaćim, ni prema međunarodnim standardima. A pogotovo ne prema standarima Evropske unije čija članica želimo da bude. Način na koji to utiče na funkcionalnost Banjaluke i njenu poziciju na kulturno-istorijskoj i turističkoj mapi svijeta nikako nije dobar. Drugim riječima, poražavajući je. Reforme su nužne, neophodne i neizbježne i shodno tome potrebno je krenuti od uvriježenih zastarjelih i konzervativnih navika ne samo Banjaluke, nego i njenog stanovništva” – poručio je Stanivuković.
Novi model banjalučkog ćevapa treba da zadovolji potrebe svih njegovih korisnica i korisnika, estetske, vizuelne, a potom i potrebe za sadržajem – tvrdi Stanivuković. “Banjalučki ćevap jeste jedinstven, ali smatram da jedinstvo nije baš najbitnije u kontekstu stila. Mislim da više pažnje treba posvetiti sadržaju, i da ne treba biti više vrsta mesa, već isključivo jedna. Takođe, mislim da banjalučki ćevap ima potencijal da se razvija, da bude veći od svih ćevapa u regiji, s obzirom na to Banjaluka ima najveći potencijal za proširenje u regiji” – tvrdi Stanivuković.
Prema njegovim riječima, promjena modela novog banjalučkog ćevapa biće najoštrija i najbolnija reforma njegovog mandata, pa s novim vizuelnim rješenjem ne treba žuriti. “Očekujem da Gradska uprava raspiše konkurs i da novi ponuđeni model bude pred skupštinom već krajem 2023. godine, čime bi počele očekivane bolne, zapanjujuće reforme” – zaključio je Stanivuković.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi