Državni službenici traže da im se iznesu klima uređaji na proteste #odgovornost

Državni službenici su danas u Sarajevu održali protest zbog nezadovoljstva oko uslova za rad. Poslali su jasne zahtjeve organima u kojim su zaposleni i traže pod hitno rješenja problema.

“Najgore je nama koji radimo u institucijama Bosne i Hercegovine. Svaki dan gledamo poslanike kako dolaze u skupim automobilima, imaju službene telefone, sekretarice, bonuse. Tražimo da svako od nas dobije po službeni automobil, da nam se barem jedan telefonski račun plaća iz budžeta i da imamo pravo na duplu platu svaki mjesec. Ofirno nam je hodati pored njih takvih. Mislim nije da mi nemamo, ali nemamo dovoljno ko oni”, kaže Sakib Pečat, predsjednik sindikata uposlenika u državnim institucijama.
Pored samih zahtjeva, nezadovoljni uposlenici su tražili da im se iznesu klima uređaji, jer su temperature danas jako visoke.
“Em što nas tretiraju kao građanine drugog reda, ali očigledno žele da pomremo ovdje na suncu. Vidite li vi kolike su temperature a mi smo usprkos tome izašli na ulice da tražimo pravdu. Nećemo otići odavde dok nam se ne iznesu klima uređaji da možemo protestovati kao ljudi. Klima uređaj je osnovno ljudsko pravo i zahtijevamo da nam se obezbjede za proteste. Ili ćemo dobiti klime ili ćete nas u vrećama odavde odnijeti”, dodao je Pečat.
Ukoliko im se iznesu klima uređaji, okupljeni su najavili da bi se na lokaciji zadržali svega sat vremena, nakon čega bi se u miru i dostojanstvu razišli.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.