Edis Žilić u sutrašnjem PodCat-u: O karijeri, pandemiji i zanimljivostima iza scene

Edis Žilić je bosanskohercegovački glumac. Rođen  je u Tuzli 1985. godine. Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli upisuje u klasi profesora Zijada Gračića i Zlatka Svibena, te diplomira 2008. godine predstavom “Brehtovi songovi”.
Član je ansambla Narodnog pozorišta u Tuzli gdje je ostvario uloge u mnogobrojnim predstavama. Njegov glumački put obiluje i sa mnogobrojnim ulogama u filmovima i serijama, a jedan od poznatijih filmova je  “U zemlji krvi i meda” u kojem je glumio Snipera.

Naime, Edis Žilić je ispred Narodnog pozorišta Tuzla, pričao sa Malikom Salkićem o iskustvu sa nekim od najvećih svjetskih zvijezda kao što je Angelina Jolie, o početku njegove karijere i dosadašnjim projektima.
Također su razgovarali o utjecaju pandemije na umjetnost danas, kakve se zanimljivosti dešavaju iza scene koje publika ne vidi i koje su ustvari zanimljivosti koje sa sobom nosi posao glumca.
Ako vas zanima šta je ono što drugi ne znaju o Edisu i koje su njegove tri želje kada bi imao čarobnu lampu pogledajte sutrašnju epizodu PodCat-a koja izlazi u 20h.

Ukoliko još niste pogledali prvu epizodu PodCAT-a, učinite to čim prije, jer Malikov gost bio je Adnan Mujanović.


#StayTuned