EOSC YOUNG DESIGN STUDENT LOGO CONTEST

Rok: 25. februar 2022. godine
Otvoreno za: mlade studente dizajna ili nedavno diplomirane studente ispod 30 godina iz EU
Nagrada: 5.000 EUR

OPIS
Razvoj Evropskog oblaka otvorene nauke (EOSC) započeo je 2018. Sada, uzimajući u obzir digitalnu transformaciju istraživanja u Evropi – i ulogu koju EOSC može imati u pokretanju inovativnijih, kolaborativnijih i efikasnijih istraživanja – traže novi logo koji prikazuje ambicioznu viziju EOSC-a o vrhunskom, panevropskom istraživanju kroz integrisanu mrežu podataka i srodnih usluga za istraživače.

PODOBNOST
Oni traže kreativne studente grafičkog dizajna ili nedavno diplomce, mlađe od 30 godina, u EU i pridruženim zemljama koji imaju jedinstven pristup ovoj temi. Njihovi kreativni prijedlozi trebali bi sadržavati logo EOSC asocijacije i kobrendirani logo za srodne EOSC projekte koji se mogu koristiti u različitim medijima.

NAGRADE
novčana nagrada od 5.000 EUR
priliku da predstave svoj logo na EOSC simpozijumu 2022. u Pragu, novembra 2022. (smještaj i putni troškovi će biti pokriveni).
KAKO SE PRIJAVITI?
Žiri sastavljen od etabliranih dizajnera i EOSC stručnjaka pregledat će i odabrati dizajne koji su ušli u uži izbor, koji će se zatim staviti na glasanje unutar EOSC zajednice.

Prijavite se na: logocontest@eosc.eu

Za više informacija posjetite službenu web stranicu.

Pročitaj više na: http://www.mladiinfo.eu/2022/02/04/eosc-young-design-student-logo-contest/#ixzz7K4aay8AD