Fadil Novalić predložio sudu da proda respiratore i sve da zaboravi #odgovornost

Nastavljeno je suđenje premijeru FBiH gospodinu Fadilu Novaliću u aferi respiratori. Na današnjoj sjednici premijer Novalić imao je zanimljiv prijedlog za sud, a to je da se sporni respiratori prodaju i da se sve ovo zaboravi. To je trenutno glavni potez odbrane, a ostaje da vidimo hoće li sud to odobriti. U slučaju da sud odobri ovaj prijedlog odbrane gospodin Novalić bi mogao tužiti državu BiH i tražiti odštetu.

“Istina je tražili smo da respiratore prodamo i da mene oslobode svih optužbi. Naravno respiratori bi se prodali za puno manju cijenu od one za koju su nabavljeni iako pola njih nije nikad korišteno. Nadam se da će sud usvojiti ovaj moj prijedlog. Nije meni problem dokazati moju nevinost, ali ja sada stvarno nemam vremena dolaziti na suđenja. Vidite imam potpisivanja pisama namjere, imam razne obilaske, posjete i svašta nešto pa kako da stignem još i na suđenje”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Advokat Rasim Aktovka jedna od najboljih advokata u BiH analizirao je cijelu ovu situaciju i dao prognozu koje su šanse da sud ovo prihvati.
“Ovo svakako nije praksa, ali BiH je poznata po tome da pravi presedane. Moram priznati da nisam baš siguran šanse su pola pola da sud prihvati ovu nagodbu. To bi svakako bilo i više nego iznenađujuće i prvi takav slučaj u svijetu”, rekao je Rasim Aktovka, jedan od najboljih advokata u BiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.