Sud BiH kupuje crveni tepih kako bi se Fadil Novalić ugodnije osjećao #odgovornost

Sud BiH na današnjoj sjednici donio je odluku o kupovini jednog crvenog tepiha. Do ove odluke je došlo kada su iz suda shvatili da im sve češće dolazi premijer FBiH Fadil Novalić i da će njegovi dolasci na sud BiH potrajati.
Sarajevo: Fadil Novalić hospitaliziran na Klinici Podhrastovi
“Mi smo ipak jedna državna institucija i moramo držati do ugleda. Nije svejedno kada vam skoro pa svakodnevno dolazi premijer jednog entiteta. Odlučili smo se na kupovinu crvenog tepiha da dolazak premijera ipak bude sa stilom. Moram najaviti da je ovo tek jedan u nizu koraka koje ćemo poduzeti kako bi se premijer Fadil Novalić osjećao što udobnije i ljepše na našem sudu” izjavio je Rasim Presuda, glasnogovornik suda BiH.
Na ovaj zaista velikodušan čin suda BiH kojim su još jednom pokazali da su velika institucija i da se i druge institucije trebaju ugledati na njih oglasio se i sam premijer.
“Stvarno sam ostao bez teksta ne znam šta bi rekao. Zahvaljujem se svakom ko je donio ovu odluku. Znate kako nisam ja navikao hodati po pločicama. Nekako je tvrdo zna nekad biti i klizavo. Puno bolje je hodati po tepihu samo bih poručio sudu da uzmu onaj malo deblji tepih da bude mekše”, izjavio je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Iz SDA su rekli kako su u potpunosti uz premijera i razumiju kako se osjeća.
“Mi iz SDA razumijemo problem s kojim je premijer suočen. Ovim putem želio bih reći da je SDA donijela odluku o ugradnji podnog grijanja na sudu BiH kako bi premijer Novalić mogao dolaziti i u papučama i tako izbjegao moguće žuljeve na nogama”, rekao je Mirsad Uhljeb, glasnogovornik SDA.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.