Fadil Novalić danas je donio jednu od najvažnijih odluka u svom političkom životu. Fadil Novalić je odlučio da neće potpisivati pisma namjere dok je ovako vruće. Poznato je da je gospodin Novalić političar s najviše potpisanih pisama namjere u svijetu a ova odluka da više neće potpisivati pisma namjere dok ne zahladni je šokirala BiH javnost.

“Ja znam da ljudi od mene očekuju da ja to potpisujem svakodnevno. Potpisivao sam sve do sad kad je stvarno vruće i ne mogu više. Znate li vi koliko je to posla prvo treba smisliti o čemu će pismo biti, pa onda pozvati sve novinare još ako donesu one reflektore, pa onda sjesti i potpisati a ruke mi znojne, klizi mi olovka ne mogu više to da izdržim. Pozivam građane da se strpe malo dok ne prođu ove vrućine pa se onda vraćam na svakodnevno potpisivanje”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon ove izjave gospodina Novalića mnogi građani su se uznemirili i pitaju se šta će sada biti sa BiH kad više nema pisama namjere. Mi smo kontaktirali najpoznatijeg meteorologa u BiH gospodina Nedima Sladića da nam kaže kada bi moglo zahladniti u BiH i samim time kada bi gospodin Novalić mogao opet početi s potpisivanjem pisama namjere.
“Pa ja se nadam u što skorijem roku da će se temperature malo spustiti. Zbog građana koji ne mogu da trpe ove vrućine a i zbog ponovnog potpisivanja pisama namjere jer nam je gospodin Novalić obećao pismo namjere za nabavku neke meteorološke opreme ali ne bih sada o tome”, rekao je Nedima Sladić, najpoznatiji meteorolog u BiH.