Fadil Novalić obećao uvoz najmodernijih ventilatora iz Kine #odgovornost

Fadil Novalić premijer FBiH danas je dogovorio s kineskim ministrom izvoza Nossi To-om nabavku najmodernijih ventilatora koje ove država trenutno ima da ponudi. Kako gospodin Novalić ima dosta iskustva u nabavljanju aparata iz Kine ni ne čudi što je ovaj posao ovako brzo završen u korist obje strane. Nakon dogovorenog posla gospodin Novalić sazvao je press konferenciju na kojoj je dao više informacija o uvozu ventilatora iz Kine.

“Mi smo s našim prijateljima Kinezima dogovorili uvoz najboljih ventilatora na svijetu po promotivnoj cijeni. Želim samo da naglasim da ovi ventilatori imaju pet brzina a obični koje kupite po ovim našim radnjama samo tri to je već velika prednost. Također imaju mogućnost okretanja 360 stepeni što morate priznati malo koji ventilator može. Dogovorili smo uvoz deset hiljada ovih ventilatora za 12 miliona KM. Mislim da je to odlična cijena”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon odlično obavljenog posla gospodin Novalić i njegovi suradnici otišli su u jedan restoran kako bi proslavili ovaj veliki uspjeh. Naš portal je istražio kada će ventilatori stići i gdje će se moći nabaviti te po kojoj cijeni.
“Ventilatori bi trebali stići početkom jeseni u BiH. Nadamo se da će svi biti ispravni. Trenutno vam ne mogu reći gdje će se moći nabaviti jer nismo sklopili ugovor ni s jednom kompanijom koja se bavi prodajom takvih stvari ali siguran sam da će se moći kupiti preko Olx profila Vlade FBiH cijena po dogovoru”, rekao je Ahmed Potpis, šef tim za odnose s javnošću premijera Fadila Novalića.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi