Fadil Novalić predložio Sudu BiH da za njih uveze klime iz Kine #odgovornost

Fadil Novalić premijer FBiH kojem se sudi u aferi “respiratori” na sve moguće načine pokušava da okonča ovaj postupak. Više puta je bezuspješno tražio odgodu suđenja. Danas je gospodin Novalić Sudu BiH priložio neobičnu ponudu. Naime, kako mediji saznaju gospodin Novalić je predložio da za Sud BiH sa svojom ekipom uveze nove klime u zamjenu za okončanje postupka i slobodu.
“Danas dok sam sjedio u sudnici primijetio sam da imaju jako stare klime koje slabo rade. U sudnici je zbog toga vruće. Mi već imam razrađen posao u Kini i jeftino možemo dobiti klima koliko god želimo. Predložio sam Sudu da im ja i moja uhodana ekipa uvezimo te klime a oni nas da puste. Nadam se da će Sud BiH prihvatiti moj prijedlog jer to bi pomoglo i nama i njima”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Jasno je da gospodin Novalić i ekipa imaju uhodan posao uvoza iz Kine i da bi ovo bio mačji kašalj, ali postavlja se pitanje koliko je to legalno i koliko će te klime Sud BiH koštati.
“Naravno da je legalno to se kod nas u politici zove usluga za uslugu. Mi njima klime oni nama slobodu tako to ide. Klime bi prije svega bile poklon kao zahvala Sudu BiH za sve što je uradio za nas tako da ih ništa ne bi koštalo, ali sa druge strane mi bi to platili iz budžeta tako da ne bi ni nas ništa koštalo. Mislim da je ovo najbolje za obje strane”, dodao je Fadil Novalić.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.