Fadil Novalić se prikopčao na auspuh, kako bi izbjegao respiratore koje je kupio

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, pozitivan je na koronavirus. Javnost u našoj zemlji je odmah osula paljbu po njemu da sam testira respiratore koje je kupio, a Fadil je junački stao na stub srama i javnosti objasnio koje će korake učiniti u narednom periodu.
Aktuelno
“Dragi moji sugrađani, prije svega vam dugujem izvinjenje zato što zaista nisam znao kakve respiratore kupujem. Nema šanse da se ja na ono prikopčam, jer oni uopće ne služe za tretiranje koronavirusa. Mogu da umrem u momentu čim me prikopčaju, a to ne želim. Izvinjavam se, pogriješio sam i bezveze sam potrošio 10 miliona vaših para, ali ćemo to nadoknaditi nekako čim se oporavim”, rekao je Novalić.
Premijer se odlučio na jednu radikalniju metodu liječenje, sve u svrhu toga da izbjegne respiratore.
“Ja ću se koliko već sutra prikopčati na auspuh od čuvenog FAP-a, te ću tako pokušati sanirati koronu, ali na respiratore se ne kačim. Nadam se da će FAP izbiti sve iz mene, jer kad ga kamiondžija zaturira, mene će auspuh pročistiti od glave do pete, u meni neće ostati ni pluća, a ne korona. Ukoliko se ovo ispostavi kao dobra metoda, počet ćemo patentirati auspuhe koje ćemo prodavati svijetu kako bi se ljudi liječili od korone”, dodao je Novalić.
Novalić će ujutro biti podvrgnut liječenju, a kompletan proces će voditi kamiondžija Sedin, vrhunski profesionalac koji tačno zna koliko je dima potrebno za izbijanje korone iz pluća.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info