Fahrudin Solak poslao upit za prijevremeno primanje 13. plate #odgovornost

Iako već dugo nije na funkciji, Fahrudin Solak redovno prima i dalje platu šefa Civilne zaštite. Zbog previše slobodnog vremena, navodi da ima finansijskih problema jer troši više novca.

“Neka se javi neko ko misli da je život s guza na guz lagan, ja ću ga odmah demantovati. Ta platica od 2.500, 3.000 KM jer oskudna kada ništa ne radite. Još mi ne uplaćuju topli obrok i kupon, jer sam suspendovan, pa to nigdje na svijetu nema. Vjerujte da jedva kraj s krajem sastavljam, zato sam primoran na ovaj ponizni čin prijevremenog traženja novca, koji obično bude isplaćen oko Nove godine”, kaže unesrećeni Solak.
Zahtjev za prijevremenu isplatu 13. plate je podnio danas, jer nema sredstava da sa suprugom ode na skromni izlet na more.
“Crvenim se pred ženom, jer smo bukirali hotel u Turskoj i nemam trenutno novac da uplatim aranžman. Zato tražim ovaj novac jer me stid, da svojoj ženi ne mogu priuštiti pišljive tri sedmice ljetovanja u hotelu s pet zvjezdica. Zamislite kako je meni, svi odoše sa ženama na more, a ja da sjedim sa svojom kući. E pa neće moći, molim da mi se isplati ono što sam zaradio i to prijevremena, jer mi je zaista potreban odmor od svega”, dodaje Solak.
Kao malu kompenzaciju, Stranka demokratske akcije je Solaku uplatila jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 KM, da mu se nađe za užine i kafe prilikom ljetovanja, ukoliko uopće uspije da ode.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.