Fikret Hodžić šalje Anu Bavrku da provjeri respiratore koji su stigli iz Njemačke #SJAŠITE

Njemačka je našoj zemlji poslala 12 respiratora, kako bi pomogli našem zdravstvenom sistemu i oboljelim od virusa COVID-19. Ekspeditivni kakvi jesu, respiratori su već rano jutros pristigli u Sarajevo, ali su zadržani na aerodromu kako bi se izvršila potrebna kontrola.
Fikret Hodžić za stručnu suradnicu u "Srebrenoj malini" angažirao Mostarku  Anu Bavrku / Bljesak.info | BH Internet magazin
“Čim sam čuo da mi se Švabe petljaju u posao, odmah sam nazvao svoje kolege iz stranke i rekao im da zadrže robu na aerodromu. Ne mogu oni tek tako slati stvari u našu zemlju bez ikakve kontrole. Šta ako su ti respiratori neispravni ili imaju funkciju za nešto drugo? Onda bi naši građani ispaštali zbog aljkave greške Njemačke”; rekao je Fikret Hodžić, direktor “Srebrene maline”.
S obzirom na to da je trenutno najkompetentniji po pitanju respiratora, krizni štab Federacije Bosne i Hercegovine je prepustio Hodžiću ovaj slučaj.
“Poslao sam već Anu Bavrku na teren da ispita ispravnost tih respiratora. Vidite ja jesam malinar i polovni novinar. Ne petljam se u detalje oko te opreme. Ja ih samo naručim, a struka ih pregleda, a kud ćeš bolju struku od Ane Bavrke, koja je realno svjetska klasa kakvu do sada nismo vidjeli. Ti respiratori neće izaći s aerodroma dok Ana ne da zeleno svjetlo da su ispravni, po standardima i da mogu pomoći našim građanima. Nismo mi ničija krpa da se ovdje svako ponaša kako želi, ovo je naša zemlje”, kategorično je dodao Hodžić.
Ukoliko se pokažu kao efikasniji od respiratora koje je naručila Srebrena malina, Fikret je dao direktivu da se vrate nazad odakle su došli, jer mu tako direktno udaraju na kašiku.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.