Srebrena malina dala garanciju da bi respiratori mogli proraditi u naredne dvije godine #SJAŠITE

Nakon žestokih osuda o neispravnosti respiratora, koje je nabavila firma Srebrena malina, direktor ovog gazdinstva Fikret Hodžić, danas je objavio svoju stranu priče.
AFERA RESPIRATORI/ Evo za šta su osumnjičeni Novalić, Solak i  HodžićTNTPORTAL.BA | TNTPORTAL.BA
“Činjenica je da respiratori koji su instalirani u Goraždu ne rade i da imamo isti slučaj na KCUS-u, ali morate da shvatite da je to osjetljiva oprema i da su takve stvari normalne. Znam ja, meni su to ljudi iz Kine objašnjavali prilikom kupovine. Još da nisam bio šarmantan kakav jesam, klinac bi ih dobili za pišljivih 10 miliona, bilo bi to mnogo skuplje”, ističe Hodžić.
Direktor ovog obrta dodaje da respiratori rade, ali da sada nije vrijeme da se aktiviraju, bez obzira na to što smo u jeku pandemije.
“Ne može to tek tako, Kinez je to nije Švabo da pali na dugme. Fino kada sam pravio deklaraciju, tamo stoji da bi respiratori mogli proraditi u naredne dvije godine. Oni su stigli prije šest mjeseci, šta hoćete, ima još godina i po. Nakon isteka roka onda se možete žaliti, sad ne! Sve je to fino naš stručnjak iz ove oblasti Ana Bavrka pregledala i dala svoju pozitivnu ocjenu, ja ne znam ko ste vi da uzimate za pravo da pored kompetentne osobe kao što je ona, dajete neke ocjene”, ljutito je dodao Hodžić.
Hodžić ističe da je glavni uslov da respiratori prorade, otvaranje novog tendera za nabavku, ali ovoga puta daleko od očiju javnosti, jer on nema želudac za to. Džaba ti 10 miliona ako nemaš miran san i ako ti se želudac okreće.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.