Fikret Hodžić traži odštetu za duševnu bol zbog povlačenja njegovih respiratora #odgovornost

Pritisak Vlade Kantona Sarajevo da se povuku respiratori s KCUS-a i dalje traju, a sudeći po dosadašnjim informacijama, vjerovatno će i biti povučeni iz upotrebe. Dobavljač respiratora nije prihvatio ovu odluku, navodeći da je njegov integritet ugrožen.
Afera "Respiratori": Što je Fikret Hodžić uradio s 400.000 KM? | Dnevnik.ba
“Koliku sam ja samo poparu pojeo zbog tih respiratora, i za šta su me sve optužili da bi ih u konačnici povukli iz upotrebe. Ova država više nema nikakvog smisla. Založiš svoj obraz, ime kompanije, novac i zbog čega?! Zbog sitnih nekoliko miliona KM?! Pa ja da sam znao da će ovakve posljedice biti, fakturisao bih i 25 miliona račun, budite sigurni u to. Nego ovako kontam patriotski, de da pomognem, a da ne zavrnem mnogo”, ističe Fikret Hodžić.
Kao kompenzaciju za sramotu koju je pretrpio, a koja je u konačnici bila očigledno uzaludna, Fikret traži dodatni iznos novca, kako bi lakše prebrodio ovaj teški period.
“Pogledajte me sada! Vucaram se po sudu k’o kakav klošar! A oni mi se zahvale tako što povuku respiratore, zbog kojih se crvenim. Zato fino tražim odštetu da mi se isplati, kako bih barem znao zbog čega se brukam pred očima nacije, i vjerovatno zbog čega ću u konačnici i robijati. Tražim da mi se do kraja mjeseci uplati skromnih pet miliona KM, kako bi mi duša lakše prebrodila ovu krizu. I da se Srebrnoj malini halali porez u zadnje dvije godine”, dodao je Fikret.
Ako mu ne ispune zahtjeve, Fikret je zaprijetio da će on lično otići u KCUS i priključiti prve pacijente na respiratore koji mu budu pri ruci.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi