HDZ BiH pokreće tužbu protiv CIK-a, jer nisu osvojili sva vijećnička mjesta #SJAŠITE

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, najavio je danas da će pokrenuti tužbu protiv CIK-a, zbog toga što ova stranka nije uzela sva vijećnička mjesta u gradu na Neretvi.
Čović: We will not support Cikotić's appointment as BiH Security Minister -  FENA.NEWS
“Ovo je prevršilo sve granice, i nakon ovoga nema nazad! Godinama trpimo majorizaciju na svim poljima i nećemo više biti taoci u ovom nakaradnom sistemu zvanom Federacija BiH. Nakon što nam već nekoliko puta uzmu fotelju u Predsjedništvu BiH, sada nam ne dozvoljavaju vladavinu nad Mostarom kakvu zaslužujemo, i kakvu imamo po ustavu, doduše Herceg-Bosne”, ljutito je rekao Čović.
Iako je HDZ u Mostaru osvojio najviše vijećnika, Čović navodi da bi sve stolice trebale pripasti njima, bez bilo kakvog odstupanja i davanja drugim predstavnicima naroda.
“Eto kandidirali su se i OK, ali je CIK to trebao kategorizirati kao revijalni nastup, a ne ovako! Mi Hrvati više ne želimo da živimo u ovakvom sistemu, ili ćemo dobiti ono što nam pripada, ili formiramo treći entitet. Oživjet ćemo Herceg-Bosnu milom ili silom, to vam ja garantiram. Od danas su iza nas vremena kada su Bošnjaci dominirali Hrvatima u Bosni i Hercegovini”, dodao je Čović.
Čović je odmah poslao apel i svom koalicionom partneru Miloradu Dodiku, da pod hitno zajedničkim snagama krenu u rušenje Bosne i Hercegovine.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi