Fadil Novalić će biti oslobođen optužnice, ukoliko na tabli napiše 1.000 puta da neće više krasti #SJAŠITE

Afera respiratori i dalje traje, a neki od glavnih aktera ove priče će ipak biti oslobođeni optužnice, ako postignu pogodbeni kompromis s tužilaštvom. Ova institucija je odlučila da one koji nisu direktno povezani s ovim slučajem, oslobodi svake optužnice.
Afera Respiratori: Podignuta optužnica protiv Novalića, Solaka, Hodžića i  Milićević | Dnevnik.ba
Uredu mi je da se i dalje vodi postupak protiv Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, ali Fadil Novalić je realno tu druga linija, koja zaista možda nije imala kontrolu nad čitavom situacijom. Odlučili smo da eto barem njega oslobodimo optužnice, jer je ipak on dosta drugačiji od njih. Solaku na faci vidite da oko njega nisu čista posla, a Fikret je toliko trapav da mu na čelu piše kada je kriv, kao sada”, kaže glavna tužiteljica Gordana Tadić.
Kao zamjensku kaznu, Fadil Novalić će morati otići u prostorije svoje osnovne škole, gdje će u svojoj razrednoj učionici morati napraviti jednu veliku ispriku.
“Rekli su mi da odem u svoju osnovnu školu, i da na tabli 1.000 puta napišem rečenicu ‘Neću više nikada krasti’. To je realno ogroman posao, ali kada uporedim s kaznama koje mogu dobiti Solak ili Hodžić, ja sam dobro prošao. Jeste da ću malo da se crvenim pred komšilukom zbog ovoga, ali šta da se radi. Bolje se crveniti u svojoj mahali, nego da ležim u Zenici zbog nekih sitnih 10.5 miliona”, ističe Fadil Novalić, premijer Vlade Federacije BiH.
Fadil će u nedjelju 28. februara, morati ispisati tablu hiljadu puta, a sve će uživo pratiti kamere Federalne televizije, kako bi građani mogli da vide njegovu sramotu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.