Aljoša Čampara osniva Narod i Pravda 2 #SJAŠITE

Zbog sve većeg nezadovoljstva rada Stranke demokratske akcije i njenih satelita, Aljoša Čampara je danas najavio formiranje svog novog pokreta Narod i Pravda 2. Za SDA će ovo biti veliki udarac, obzirom da je Čampara bio jedna od temeljnih figura ove stranke.
ALJOŠA KOD SENADA; ČAMPARA NA FACE TV-ju: "Seka treba da ode iz politike,  opterećuje Bakira i sebe" (VIDEO)
“Ovo nije dobro što vi radite za Bosnu i Hercegovinu. SDA ne može da uzme izbore ako se narod masovno pobuni ovdje! Kako ćete vi da spriječite da svako za svakoga glasa?! Vi ne možete kontrolisati stanje i želju ljudi kada na listama vide dvije stranke Naroda i Pravde, shvatit će da vam je došao kraj i da nemate više kamo! Molim da moje poruke shvatite krajnje ozbiljno i da na vrijeme povučete svoje loše poteze”, izjavio je danas Čampara na sjednici.
Narod i Pravda 2 planira uzeti nekih 30% kadra SDA, za koji smatraju da je sposoban da vodi ovu zemlju, kao i more novih članova koji do sada nisu bili u politici.
“Razmišljamo već o koaliciji s Narodom i Pravdom Dine Konakovića, a samim tim i o ujedinjenju s četvorkom. Mislim da ćemo ih satrati na ovim, ali i narednim izborima i da ćemo konačno stati u kraj njihovim lošim odlukama i potezima. Ovaj narod konačno zaslužuje nekoga ko može da stane u kraj problemima koje imamo”, dodao je Čampara.
Iz Stranke demokratske akcije još uvijek nismo dobili nikakav zvanični odgovor, obzirom da je Sebija trenutno na vikendici, a ostatak stranke ne smije da donese konačnu odluku bez nje.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.