Humanitarna akcija/ Bradorevija: Sve je spremno za ovogodišnju Bradologiju

“Bradologija je projekat koji se bavi promocijom muškog zdravlja sa ciljem podizanja svijesti kod muškaraca o značaju samopregleda kao i preventivnih pregleda kod raka testisa i prostate. Nakon prošlogišnjih uspješnih rezultata nastavili smo misiju i dalje, i na korak smo od osnivanja fondacije. Naravno uz poštivanje svih datih mjera, publika je dužna da rezerviše svoje mjesto, ponese maske, te vodi računa o socijalnoj distanci”, rekla je organizatorica projekta Marija Đurić.
Muškarci, idite redovno na preglede - "Bradorevija" uvertira u "Bradologiju 2" - Ultra Magazin
Zbog korona virusa mnoge manifestacije su ove godine morale da se odlože. Ostali smo zakunuti za mnofe festivale, koncerte i predstave. Ipak manifestacija Bradologija pokrenuta prošle godine uspjela je nekako da se izbori sa situacijom i održi kontinuitet, pa će se u skladu sa donesenim propisima desiti u periodu od 19. do 21. novembra. Prije ovog događaja organizatorica Martija Đurić je sa svojim saradnicima organizovala uvodnu manifestaciju zvanu Bradorevija.
“Bradorevija jeste uvod u ovogodišnju Bradologiju. Kako nam je pandemija nametnula svoja pravila rasteretili smo događaje planirane za novembar. Bradologija je projekat koji se bavi promocijom muškog zdravlja, s ciljem podizanja svijesti kod muškaraca o značaju samopregleda kao i preventivnih pregleda kod raka testisa i prostate. Nakon prošlogišnjih uspješnih rezultata nastavili smo misiju i dalje, i na korak smo od osnivanja fondacije”, izjavila je Marija za Buka magazin.
Kao i prošle godine projekat je obojen humanitarnim karakterom, pa tako i ovogodišnja Bradorevija .
“Naime uz pomoć butika „Jeordie’s“ i „Archiles“ obukli smo naših jedanaest učesnika revije koja će biti održana 9. i 10. oktobra u piceriji „Kod Brke”. Prvo veče počinje u 19 časova, a zatim se selimo u Mac Tire pub gdje je Bradologija i počela. U petak program počinje u 19 časova predstavljanjem cjelokupnog plana dešavanja događaja u novembru. Zatim predstavljamo učesnike revije i na kraju koncertom prošlogodišnjeg pobjednika Bradologije Stefana Zdravkovića završavamo veče”, obavjestila nas je organizatorica projekta.
U subotu program počinje u 18 časova berberskom radionicom sređivanjem bradomanekena uz DJ Igora, a nakon toga oko 19.30 časova kreće revija.
Biće tu i ocjenjivanje brada kako bismo izabrali Mister Bradu prve banjalučke Bradorevije.
Ovogodišnja Bradologija ima sjajne nagrade, muzička iznanađenja, specijalnog gosta i mnogo toga.
“Naravno uz poštivanje svih datih mjera, publika je dužna da rezerviše svoje mjesto, ponese maske, te vodi računa o socijalnoj distanci”, naglasila je Marija.
Posjetioci će moći dati svoje priloge u bradokutije, sav prihod namjenjen je muškarcima koji boluju od raka testisa.
“Bradologija 2” je zakazana za 19/20/21. novembar 2020. godine. Sve bradonje koje žele da daju doprinos mogu da dođu i prijave se lično, ali i putem društvenih mreža, jer sprema se i Bradofest u novembru koji pored promocije muškog zdravlja, promoviše i domaću scenu, berbere, frizere i sve one koji stavraju nešto a žele da podrže projekat.
(Magazin Buka)