I družba je služba- sportsko-takmičarski dio

Mlada si osoba, želiš donijeti promjenu u svoju zajednicu kroz direktnu saradnju sa nadležnim institucijama i lokalnim vlastima?

Omladinski Pokret “Revolt” u periodu od juna do decembra ove godine realizuje projekat “I družba je služba”. Cilj projekta je kroz niz edukativnih radionica i neformalnih aktivnosti poboljšati komunikaciju između mladih i predstavnika/ca lokalne vlasti. Projekat je podržan od strane Grada Tuzla kroz Grant za projekte za mlade.

Nakon četiri radionice na kojima su učesnici/e imali/e priliku od mladih vijećnika/ca u Gradskom vijeću Grada Tuzla učiti o temama vezanim za lokalnu samoupravu, na red su došle neformalne aktivnosti. Prva u nizu neformalnih aktivnosti bit će košarkaška utakmica, praćena fudbalskom i odbojkaškom utakmicom:
▪Košarkaška utakmica, 22.08. (utorak) od 17h, stadion Telex
▪Fudbalska utakmica, 29.08. (utorak) od 17h, pomoćni teren stadiona Tušanj
▪Odbojkaška utakmica, 5.9. (utorak) od 17h, odbojkaški teren u sklopu kompleksa Panonskih jezera

Pridružite nam se, zabavite se, i u prijateljskom i takmičarskom duhu, iskoristite svoje pravo i priliku, i u neformalnom okruženju uspostavite komunikaciju sa predstavnicima/cama lokalne vlasti Grada Tuzle. Vidimo se!

Na sve aktivnosti možete se prijaviti putem Google forme: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScswldhWFSuhhIjub3GFjVrQV2g0Zrfe5kJMEf6fBrgyzSJeg/viewform

 

Preuzeto sa: revolt.tuzla

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“