IDEJA IZ KARANTINA- Mame koje stoje iza bh. brenda Pepetuška imaju novi projekt koji će oduševiti djevojčice

Personalizirane ručno izrađene lutke kojma se može birati odjeća, boja kose i ime osvojile su brojne djevojčice, a njihove mame vratile u djetinjstvo. No mame koje stoje iza bh. brenda Pepetuška sada imaju novi projekt koji će oduševiti sve mališane.Naime, u svoju ponudu sada su uključile i pamučne majice i tunike s ilustracijama koje djeca mogu obojiti kako žele. Ove bojanke majice probudit će dječiju maštovitost i kreativnost.


“Zaista smo uživale u svakom našem malom projektu, ali ovim smo dali ‘svijetu’ malo boje. Najdivnije od svega je što će djevojčice svaki put nositi drugačije obojenu Pepetušku, jer su flomasteri perivi”, kazali su iz tima Pepetuški.Ideja majice bojanke nastala je u karantinu, kada su dvije mame Maja Gerin i Arnela Horman svaki dan morale osmišljavati ideje kako bi zabavile svoje djevojčice.

Majice su perive u veš-mašini, a flomasteri su perivi već na trideset stepeni. Ove pamučne majice nose imena Naja i Mona, po Majinoj i Arnelinoj kćerki.”Naja je majica s rukavima i volaničićima, a Mona tunikica. Nismo zaboravili ni dječake, tako da i za njih imamo sjajnu majicu bojanku”, rekla nam je Maja.
Reakcije na majice su, kako kažu, predivne, a na društvenim mrežama zadovoljni roditelji šalju snimke i fotografije još zadovoljnije djece.”U kompletu s majicama dobijete flomastere, a po želji i naše ‘Pepetuška’ ruksačiće, koji nisu obavezni”, kazala je Arnela.

Dvije mame naglasile su kako u planu imaju i mnogo novih ideja, iako je, priznaju, pandemija koronavirusa dosta toga poremetila.”Mi ne možemo i nećemo odustati. Svaki osmijeh koji dobijemo od sretnog djeteta veliki je motiv i inspiracija za dalje”, kazale su osnivačice brenda “Pepetuška” Maja Gerin i Arnela Horman.
Izvor:Klix