Inspekcije će za 1. maj kontrolisati u kojem smjeru se janje okreće #odgovornost

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba FBiH povodom predstojećeg praznika 1. maja donesena je nova mjera koje se odnosi na smjer okretanja janjeta. Inspekcijski timovi dobili su posebne upute za provođenje ove mjere. Kazne za nepoštivanje ove mjere i nepravilno okretanje janjeta bit će naplaćivane na licu mjesta.

“Morali smo donijeti ovu mjeru zbog toga što se većina građana za ovaj praznik odluči za okretanje janjeta. Donijeli smo odluku da je janje cijelo vrijeme mora okretati u smjeru kazaljke na satu. Ukoliko neki od inspekcijskih timova koji budu na terenu uoči pogrešno okretanje ima pravo da naplati kaznu u iznosu od 500 KM. Ovim ćemo također napuniti i državni budžet”, rekao je Mirko Intervencija, glasnogovornik Kriznog štaba FBiH.
Krizni štab za ovu priliku oformio je novih 10 inspekcijskih timova koji su prošli posebnu obuku kako bi mogli izvršiti ovu kontrolu. Posjetili smo sjedište posebnog inspekcijskog kampa te provjerili od čega se obuka sastoji.
“Obuka se sastoji od više praktičnih zadataka. Jedan od najvažnijih zadataka je ustanoviti u kojem smjeru se okreće kazaljka na satu na to smo obratili posebnu pažnju. Svaki inspektor je prošao i obuku okretanja janjeta koje je donirala Vlada FBiH. Tu su svakako bile i psihičke obuke kako odoljeti pečenom janjetu. Obuka je bila vrlo složena i nisu svi inspektori položili”, rekao je Fadil Kondicija, koordinator inspekcijskih timova FBiH.
Upozoravamo građane FBiH da paze u kojem smjeru okreću janje za 1. Maj kako bi izbjegli plaćanje kazni.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi