Iskoristi priliku i stažiraj u organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) organizuje Program za pripravnike osmišljen kako bi u Organizaciju doveo visokokvalifikovane i motivisane studente s različitim podlogama da rade na projektima povezanim sa strateškim usmjerenjima generalnog sekretara i podržavaju korporativne funkcije Organizacije.
Njegov glavni cilj je pružiti uspješnim kandidatima priliku da poboljšaju svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju, a većina praksi se održava u Parizu u Francuskoj.
Careers - OECD
OBLAST:
Više oblasti
OPIS:
Program stažiranja otvoren je u kontinuitetu. Studenti upisani na redovnom akreditovanom studijskom programu (bečelor, master, doktorske studije) tokom čitavog trajanja prakse se mogu prijaviti putem interneta. Očekuje se da će odabrani pripravnici raditi na daljinu do daljnjeg. Trajanje prakse je za period od jednog mjeseca do šest mjeseci (može se produžiti za dodatnih šest do ukupno dvanaest mjeseci), na puno radno vrijeme (40 sati nedjeljno). OECD podstiče potencijalne pripravnike da ostanu šest mjeseci kako bi stekli najbolji mogući uvid u rad u OECD-u. OECD će pripravnicima dodijeliti doprinos za životne troškove od oko 700 eura po radnom mjesecu.
USLOVI:
Praksa je otvorena za studente koji:

  • su upisani na redovni studijski program tokom trajanja prakse u oblasti ili disciplini koja se odnosi na rad OECD-a;
  • su dostupni na minimalno trajanje prakse od mjesec dana;
  • imaju izvrsno znanje jednog od dva službena jezika OECD-a (engleski i francuski) i radno znanje ili spremnost za učenje drugog; znanje drugih jezika koji se koriste u OECD-u bila bi prednost;
  • posjeduju solidne kvantitativne i informatičke vještine;
  • pokazuju izvrsne vještine izrade i komunikacije;
  • su sposobni za rad u multikulturalnom i međunarodnom timskom okruženju.

NAČIN PRIJAVE:
Prijave se vrše na linku: https://oecd.taleo.net/careersection/ext_2/joblist.ftl…
ROK ZA PRIJAVU:

  1. februar 2021. godine

Detaljnije: https://www.oecd.org/careers/internship-programme/
(mladiinfo.me)