Izetbegović otišao da objasni Goraždanima kako su respiratori koje su dobili super #SJAŠITE

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) je danas bez imalo obraza posjetio Goražde, gdje je objašnjavao kako u Goraždu HEŠTEG TREBA napraviti kuće od čokolade i prozore od marmelade.
BAKIR IZETBEGOVIĆ: SARAJEVO NEMA OVAKVU LJEPOTU KAKVU IMA GORAŽDE I TO JE  ŠANSA | Hayat.ba
Onda se osvrnuo na svojih 100.000 radnih mjesta, za koje je mahom zadužena Angela Merkel. Potom je sa svojom svitom obišao bolnicu u koju su poslana cijela dva respiratora – neispravna!
Tamo je objasnio osoblju bolnice kako su respiratori super i kako nema potrebe da se kritikuje ova nabavka koju su odradile osobe iz njegove stranke, te kako će to Goraždani shvatiti nekad poslije.
“Morate razumjeti da ste vi malo na periferiji. Ja živim u općini važnijoj od 10 drugih i mi ovamo znamo situaciju i poznajemo tehnologiju malo bolje od vas. Znači bitno je da smo se mi udostojili da vam pošaljemo bilo šta i za takav merhamet očekujemo zahvalnost u vidu mnogo glasova za našeg kandidata za gradonačelnika. To što vi niste znali upaliti respiratore nije naš problem. Oni su super i evo na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu imaju ti respiratori i rade. Nema veze šta je struka rekla o njima, jer očigledno i struka nije struka. Sad ću vam ponoviti nekoliko fraza koje sam pripremio o Goraždu gradu heroju, pljunuću na Dodika i Čovića nekoliko puta i reći da su oni krivi za sve što nam se događa. Ubaciću malo patriotizma, državnosti i NATO puta, koji nemaju veze s općinskim izborima i molim vas da to urodi plodom, jer meni ne pada na pamet pisati nove govore svake dvije godine. Hoću da mi ovo traje barem naredna dva izborna ciklusa. Hvala”, rekao je Bakir Izetbegović.
Kako saznajemo, poslije je vozaču rekao da požuri i da ga čim prije vrati u općinu bolju od 10 drugih.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.