Javni poziv bibliotekama u BiH za učešće u obilježavanju “Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u BiH 2020”

Obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2020 na Univerzitetu u Sarajevu se realizuje kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services “ (Umrežena biblioteka – službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu bibliotekarskih usluga).
Was or Were - Baamboozle
Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja.
Biblioteke (nacionalna, visokoškolske, školske, javne i specijalne) – partneri iz Bosne i Hercegovine će 30. oktobra 2020. godine učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.).
Projektom je planirana snažna promocija biblioteka, njihovih bibliotekarskih usluga i uopšte, informacijskih i bibliotekarskih nauka, te smatramo da je vaše učešće od izuzetne važnosti za realizaciju ovih aktivnosti.
Pomenute aktivnosti će se paralelno odvijati i u Mostaru, te Bihaću, gdje su partneri u realizaciji LNSS projekta, Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać, te Sveučilište u Mostaru.
Ukoliko želite postati biblioteka-partner u obilježavanju Nacionalnog dana možete se obratiti na e-mail nadina.grebovic-lendo@ff.unsa.ba.
Krajnji rok za prijavu je 8. 10. 2020.
(hocu.ba)