Javni poziv za produkciju kratkih filmova na temu “Šta tebi znači BiH? – Ostali”

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology u saradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom u BiH.

Ove godine, u svom trećem izdanju, tema projekta je “Ostali” i podrazumijeva osvrt na bosanskohercegovačku društvenu zajednicu u kojoj živimo, iz jedinstvene perspektive onih koji su, bilo ustavnom definicijom ili pripadnošću određenoj marginaliziranoj skupini – Ostali. Fokus je na glasovima sa margina političkog, socijalnog i ekonomskog života, čija iskustva jasnije ocrtavaju izazove evropske budućnosti Bosne i Hercegovine.

Projekti koji će oslikati višeslojnost Ostalih, njihovu zanemarenost u politici, obrazovanju i kulturi, ali i njihovu jedinstvenost iz različitih vizura – bez obzira da li se govori o onima lišenim mogućnosti za obrazovanje; političko djelovanje; nezaposlenim; neosiguranim; osobama sa invaliditetom; nezaštićenim migrantima sa bh. ulica ili članovima i članicama LGBTQ zajednice – u fokusu su ovogodišnjeg Poziva.

Projekte će producirati Sarajevo Film Academy (SFA) Univerziteta SSST.

Univerzitet SSST poziva mlade režiserke/e, studentice/e režije i audio-vizualne umjetnice/ke, starosne dobi 18-35 godina, koji žele napraviti kratki film da se prijave na otvoreni Poziv. Prijava treba sadržavati sažetak/opis ideje i moodboard za kratki film u trajanju od 15 minuta okvirno, koji adresira pitanje “Šta tebi znači BiH? – Ostali”. Uz sažetak i moodboard ideje, potrebno je dostaviti kratku biografiju i kontakt informacije, kao i pismo namjere kojim se kratko adresira motivacija za učešće u projektu, uz relevantne detalje u vezi sa pristupom temi koji Vaš projekat čine važnim ili posebnim.

Poziv je otvoren do 15. maja 2022. godine, a rezultati će biti objavljeni 28. maja 2022. godine na web stranici Univerziteta SSST.

Više informacija i detalja u vezi sa Pozivom također se može pronaći na web stranici Univerziteta SSST, u sekciji “Istraživanja” ili pozivom na broj 033/975 002.

klix.ba

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi