Javni poziv za takmičenje studenata engleskog, njemačkog i francuskog jezika za 2020. godinu

Direkcija za evropske integracije u saradnji s Ambasadom Švedske objavljuje javni poziv za takmičenje studenata engleskog, njemačkog i francuskog jezika za 2020. godinu

Glavni cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o značaju višejezičnosti i kulturne raznolikosti Evrope, promovisanje učenja stranih jezika i jezičke raznolikosti Evrope, ali i približavanje tema u vezi s evropskim integracijama Bosne i Hercegovine mladim ljudima. Takmičenjem želimo promovisati učenja stranih jezika i jezičke raznolikosti Evrope. Ovo je odlična prilika za mlade ljude da pokažu svoje znanje i osvoje vrijedne nagrade.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju svi studenti studija engleskog, njemačkog i francuskog jezika koji studiraju na nekom od fakulteta u Bosni i Hercegovini.
Javni poziv je otvoren do 11.10.2020. godine u 23:59 sati. 
Prijave je potrebno poslati na e-mail adresu prevodi@dei.gov.ba, a prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.
Samo blagovremeno pristigle prijave će biti registrovane.
Online takmičenje će biti održano u utorak, 13.10.2020. u 12:00 sati.
Direkcija za evropske integracije je, u saradnji s Ambasadom Švedske, za studente koji osvoje prva tri mjesta na takmičenju za svaki jezik (ukupno 9 studenata) osigurala vrijedne nagrade:
1. nagrada: smartwatch
2. nagrada: bluetooth slušalice
3. nagrada: bluetoothzvučnik
Nagrade će biti dostavljene poštom na kućne adrese, a izjave i fotografije pobjednika bit će objavljene na društvenim mrežama Direkcije za evropske integracije.Detaljne informacije o uslovima i instrukcijama za učešće, te kriterijima za ocjenjivanje možete preuzeti ovdje.
(dei.gov.ba)