Javni poziv za učešće u ‘Akademiji izvrsnosti‘, povezivanje mladih iz 10 manjih lokalnih zajednica

Javni poziv za učešće u “Akademiji izvrsnosti”, Udruženja “Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini” – “East West Bridge u BiH”, je otvoren Izuzetna prilika za mlade od 18 do 35 godina

Izuzetna prilika za mlade od 18 do 35 godina iz Jajca, Ugljevika, Livna, Brčkog, Ilijaša, Pala, Čapljine, Trebinja, Banovića, Doboja da uče, steknu nove vještine i razgovaraju sa karijernim diplomatama i ekspertima u oblasti aktivizma na lokalnom nivou, obrazovanja, ekonomije i drugih važnih oblasti.

Besplatni jednodnevni seminari u trajanju od 6h u vašim lokalnim zajednicama. Dva najbolja učesnika/dvije najbolje učesnice iz svake od lokalnih zajednica će biti nagrađeni i pozvani da učestvuju u trodnevnoj naprednoj akademiji izvrsnosti, a sve troškove učešća, hotelskog smještaja i prevoza  će pokriti organizacija East West Bridge u BiH.

image

Besplatni jednodnevni seminari u trajanju od šest sati bit će organizirani u navedenim lokalnim zajednicama

Prijave su otvorene do 21.09.2023. godine putem online formulara: https://forms.gle/VEdLNzHgZorGkU7f8

Tačan datum održavanja seminara će biti naknadno saopšten a u dogovoru sa odabranim učesnicima.

Okviran program jednodnevnog baznog seminara:

  • Otvaranje
  • Predstavljanje učesnika i očekivanja od seminara
  • Učešće u donošenju odluka na lokalnom nivou i demokratski procesi
  • Ekonomski procesi i kritičko razmišljanje
  • Aktivizam na lokalnom nivou – izazovi i prilike ka željenom cilju

O akademiji izvrsnosti

Akademija izvrsnosti ima za cilj da poveže mlade iz deset manjih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH) sa ekspertima Udruženja koji će zajedno raditi na promociji aktivizma i angažmanu mladih na lokalnom nivou. Akademija će promovisati angažman mladih u razvoju demokratskih procesa na lokalnom nivou, te zagovarati odgovorno upravljanje, kritičko razmišljanje i inkluzivno društvo.

Cilj: Motivisati i podstaći mlade osobe iz deset manjih gradova da budu aktivni u svojim lokalnim zajednicama.

Dugoročni ishod: Mlade osobe koje nauče od predavača na seminaru će primijeniti stečeno znanje iz oblasti učešća u donošenju odluka na lokalnom nivou i o demokratskim procesima, te o ekonomskim procesima i kritičkom razmišljanju.

 

Preuzeto sa: oslobođenje.ba

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“