KCUS od danas zakazuje pacijente na preglede isključivo putem telepatije

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu donio je odluku kojom od pacijenata koji žele da se zakažu postupajućem doktoru na pregled zahtijevaju zakazivanje isključivo telepatijom, a ne, kako je to do sada bio slučaj, telefonskim putem ili lično na kapiji Kliničkog centra.

“Nema više smisla da naši doktori i ostalo medicinsko osoblje gube vrijeme na javljanje na telefon i zapisivanje raznoraznih termina pregleda naših dragih pacijenata. Nama je ljudsko zdravlje najbitnije i u ovakvoj situaciji svi se moramo fokusirati na ozdravljenje i čuvanje pacijenata od ovog strašnog virusa. Iz tog razloga apelujem na sve građane koji žele da se zakažu za pregled u našem Kliničkom centru da urade telepatskim putem kako bi se što manje vremena trošilo na zakazivanje. Na kraju krajeva, ovim putem će i sebi uštedjeti vrijeme, ali i novac od poziva, a doktore i medicinsko osoblje će rasteretiti da više ne moraju brinuti za taj aspekt funkcionisanja KCUS-a. Znam da će trebati vremena da se ljudi naviknu na ovaj, novi, telepatski, sistem, ali garantujem vam da će biti efikasniji od dosadašnjeg telefonskog sistema zakazivanja pregleda” – izjavila je za naš portal direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović.
Na kraju razgovora direktorica Izetbegović je dodala da se nada da će ovaj sistem telepatskog naručivanja za preglede biti aktuelan i nakon što koronavirus prestane biti prijetnja za svijet i Bosnu i Hercegovinu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.