Kladioničari u izolaciji počeli da se klade na vremensku prognozu

Zbog krize nastale pojavom korona virusa i priređivači igara na sreću su se našli na udaru. Kockarnice, kladionice i kazina su svoja vrata morali zaključati još sredinom marta, zbog toga trpe velike gubitke u poslovanju.
Akcija "Dojava": U internet prevarama učestvovalo 2.000 ljudi ...
Brojni radnici su otpušteni, a osim što trpe poslodavci, ovaj period veliki je gubitak i za ovisnike o igrama na sreću. Među njima je i kockar Miro Herc, koji je tri puta bio gost Centra za ovisnike o kocki. Kaže, nijedan od ta tri rehabilitaciona tretmana se ne može porediti s ovih 20-ak dana izolacije. Utakmice se ne igraju, kladionice i kockarnice su zatvorene, jedino mu je, kaže, ostalo da se počne kladiti na vremensku prognozu.
„Vidim, narod u izolaciji posjećuju komšije, rodbina, policija, ljekari, a mene niko da se sjeti. Dvije bivše žene nisu nazvale ni da pitaju kako sam, da nisam i ja fasov’o ovo čudo. Neki drugari iz kraja su se skinuli s kocke, neće više ni karte da igramo, tako da sam morao sam da se snalazim. Pošto su bingo i loto za penzionere, ja sam počeo da prognoziram vremensku prognozu. Dakle, tipujem s dnevnom, sedmičnom, mjesečnom, gađam dnevničke izvještaje na tri domaće i dvije strane televizije, a onda malo izađem i na internet, tamo gađam accuweather i yr.no“, priča nam Miro Herc.
Gospodina Herca pitali smo i koja je satisfakcija s ovakvim igrama, budući da nema gubitaka i dobitaka.
„Nije tu stvar u parama. Ja sam na kocki zaradio da sam mogao kupiti šta sam htio, ali nisam, ja sam sve to pošteno vratio, i više od toga. Ovdje se radi o užitku, kada se ujutro probudiš i život ti ima smisla. Uzmem tekicu i krenem, jučer je bio slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini bura, da li bi danas mogao navaliti jači talas sa zapada, uz dnevnu od 15 – 20 stepeni celzijusa, ili će okrenuti na umjerenu jačinu istočnog smjera uz jutarnju i do minus dva. Briga me za ostalo, imam za cigara i piva uvijek, a ostalo, biće nafake“, kaže Herc.
Također, saznajemo da je Miro Herc, s komšijom Saletom Voćkicom, prošle sedmice pokušao prirediti i kućnu borbu papiga, ali je ovaj pokušaj završio kobno. Jedna je pobjegla, druga je nakon borbe izdahnula u izolatoriju.
Napomena: Događaji nisu stvarni, u pitanju je satira
šatro.info