Vijeće ministara BiH razmatra odluku da prestanemo vjerovati u koronavirus #SJAŠITE

S obzirom na to da u našoj zemlji još uvijek nema ni riječi po pitanju nabavke vakcina, Vijeće ministara je dalo novi odluku na razmatranje, kako da se borimo protiv koronavirusa. Jedno staro narodno predanje bi moglo biti ključ za rješenje ovog problema.
Vijeće ministara BiH odobrilo 250.000 eura pomoći Hrvatskoj zbog potresa –  NACIONAL.HR
“Sjetite se kako su samo stari ljudi govorili, da osobe koje su nevjernici ne mogu biti žrtve šejtana ili đavola, i da ih šejtan i đavo izbjegavaju zato što nisu religiozni. Navodno, oni su već na njihovoj strani, zato ih i ne napadaju. Eh, kada bi primijenili taj princip na koronavirus, mislim da mi mogli pronaći rješenje za naš problem. Stopa smrtnosti je ponovo u porastu, kao i broj oboljelih, vrijeme je da se reaguje konkretno”, ističe ministar sigurnosti Selmo Cikotić.
Potrebno je da građani u naredna 24 sata pod hitno prestanu vjerovati da koronavirus postoji, kako bi efekat bio učinkovitiji.
“Ono što je važno je da svi moramo vjerovati da koronavirus ne postoji i tako će on nestati iz naše zemlje. Jedino što predstavlja problem u svemu ovome su hipohondri, kojima je teško izbiti iz glave da ovaj virus ne postoji, jer se stalno tripuju da su oboljeli od njega. Zato ćemo gledati da njih kolektivno deportujemo u Srbiju. Već radimo pripremu dokumenta s Republikom Srbijom, koja će obezbijediti njihov dolazak, jer oni imaju adekvatan način kako da se bore koronavirusa”, dodao je Cikotić.
Cikotić također poziva sve one teoretičare zavjere, koji su od početka pandemije glasno kritikovali i govori da korona ne postoji, da se priključe njegovom stručnom timu, koji će biti zadužen za širenje nevjerice oko koronavirusa.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi