Mejra iz Visokog će praviti vakcine za FBiH #SJAŠITE

Vakcine iz Rusije su danas stigle na aerodrom u Sarajevu, ali su one namijenjene samo za građane Republike Srpske. Nezadovoljstvo građana Federacije, prisililo je krizni štab da se ovoj blamaži konačno stane u kraj.
Borba protiv pandemije: U države regiona vakcine protiv COVID-19 stižu u  različitim terminima
“Mi zaista nemamo više vremena da čekamo i nadamo se kada bi mogle doći vakcine. Rano jutros smo imali hitni sastanak kriznog štaba, na kojem je dogovoreno kako da dođemo do vakcine. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je aminovala odluku, a iz budžeta su izdvojili oko 15,5 miliona KM, za realizaciju projekta proizvodnje prve domaće vakcine”, ističe premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić.
Čerkez ističe da postoji jedna stručna osoba u Federaciji, koja bi mogla odgovoriti ovom izazovu i u jako kratkom vremenskom roku, obezbijediti adekvatan broj vakcina.
“Vjerujte mi, kada vam ja kažem, Mejra iz Visokog je čudo. Ne samo da može proizvesti vakcinu, ona može šta god hoće. Doktori su mala maca za nju, kad vam ja kažem. Znam ljude kojima je skidala mrenu s očiju kadaifom, liječila impotenciju brezovom korom i uklanjala sihire suhim šljivama. Mejra je čudo od prirode, nemojte se iznenaditi kada za pola godine Njemačka ili SAD budu kupovali naše vakcine”, dodao je Čerkez.
Prema dosadašnjim informacijama, vakcina bi trebala nositi naziv Mevlud-19, a nakon proizvodnje vakcine, Mejra će biti angažovana da pronađe lijek za rak, vječni život i formulu za rast kose.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.