BiH traži uključenje u Veliku Srbiju, kako bi konačno dobili vakcine #SJAŠITE

Koronavirus je toliko promijenio živote svih građana na planeti, da je postalo sasvim normalno da neki ljudi pristaju na nešto, protiv čega su se borili i davali svoje živote. Danas, BiH je ta koja zapravo želi da se priključi Velikoj Srbiji, isključivo iz zdravstvenih razloga.
Slikovni rezultat za dodik, komsic i
“Da mi je neko pričao da ću ja, Zlatni ljiljan, jednog dana inicirati odluku da se priključimo Srbiji, tačno bi mu udario šamar. Ali mi više nemamo izbora po pitanju borbe s pandemijom koronavirusa. Mi dok dočekamo da se ovi naši smiluju ko će naručiti koju vakcinu i do kada će one doći, svi ćemo pomrijeti. Zato sam pokrenuo ovu inicijativu koju si prihvatila i ona dvojica”, kaže član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Kao pregovarački predstavnik predložen je Milorad Dodik, koji je aktivni pristalica i zagovarač ove ideje već nekoliko decenija.
“Ne bi vjerovali kako sam se šokirao kada me je Željko nazvao i rekao svoj prijedlog. Prvo sam mislio da me zeza, ali mi je jako brzo objasnio da nema šale i da je to jedina opcija. Drago mi je da su tamo došli do svijesti šta je najbolje za nas, barem na ovaj način. Ja sam se javio Vučiću i rekao da ću ovih dana doći u Beograd da završimo sve oko papira, on se oduševio. Konačno ćemo postati jedna zemlja”, kaže Milorad Dodik.
Srbija je trenutno druga u Evropi po broju vakcinisanih po glavi stanovnika, a Vučić je rekao da ne pita koliko košta za dodatni broj vakcina za novopečene građane Srbije, i da mu je čast da napraviti taj čin.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi