BiH će koristiti frižidere za vakcine, kako bi čuvali baklave #SJAŠITE

Naša zemlja je kao donaciju, dobila dva velika frižidera za čuvanje vakcina. Zapremina frižidera može zadovoljiti čuvanje na stotine hiljada vakcina, ali s obzirom na to da je upitno da li ćemo ih uopće i dobiti, koristit ćemo ih za druge svrhe.
BiH očekuje 1,2 miliona vakcina: Paketom EU obezbijeđene dodatne količine
“Kao čovjek koji sjedi na čelu države, moram se zaista zahvaliti našim prijateljima iz UNICEF-a, koji misle na nas u ovim teškim momentima. Svi se sjećamo tih groznih i osjetljivih dana, kada smo imali UNICEF folije na prozorima, i od tog momenta traje naše prijateljstvo. Hvala im za donaciju, ali mi ćemo frižidere upotrijebiti onako kako smo u mogućnosti”, kaže član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.
Frižideri će se koristiti za skladištenje baklava, jer ih proizvodimo više nego što možemo prodati, pa ćemo ih na taj način sačuvati za masovni izvoz, kad tome dođe vrijeme.
“Baklave kod nas idu kao halva! Pogotovo kada dođe Bajram pa se prave u enormnim količinama. To se nema gdje skladištiti, a sada ćemo imati priliku da na hiljade baklava stavimo na jedno mjesto, kako bi dalje slali prodavačima i domaćinstvima. A evo i izvoz će se revitalizirati za nekih 10, 15 godina, pa će i za to dobro doći”, dodao je Džaferović.
Zbog ogromne proizvodnje, samo SarayBosna će dobiti na korištenje jedan čitav frižider, dok će svi drugi biti smješteni u drugi.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.